ČPP je partnerem distribuce nového českého filmu Rodinný přítel

Datum vložení: 20.4.2017

Praha, 20. dubna 2017 – Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (dále „ČPP“) je partnerem distribuce filmu Rodinný přítel, z dílny úspěšné tvůrčí dvojice Hřebejk - Jarchovský, který má v dubnu premiéru v českých kinech. Slavnostní předpremiéra s podporou ČPP proběhne na šesti místech České republiky za účasti delegace tvůrců a hlavních protagonistů filmu.

ČPP je společností, která dlouhodobě a cíleně propaguje zajímavé kulturní projekty. V letošním roce se zaměřila na současnou českou kinematografii a stala se partnerem nového filmu Jana Hřebejka Rodinný přítel. Snímek je prvním dílem z připravované trilogie Zahradnictví, která dějově předchází populárnímu českému filmu Pelíšky.

Na plakátech prezentujeme ČPP jako firmu, která je pojistkou českého filmu. Pojištění filmové produkce je totiž naším unikátním produktem, který dokážeme tvůrcům nabídnout na míru. Jsme tak jednou z mála firem na trhu, která umí české filmy skutečně komplexně pojistit,“ uvádí ředitelka marketingu Jolana Kolaříková. Propagační kampaň k filmu Rodinný přítel podpoří také rozhlasový spot, který bude během dubna možné slyšet na Radiu Classic a Radiu Expres. Motiv kampaně se objeví také na CLV po celé České republice a bude k vidění i na našich stálých outdoorových plochách.

Předpremiéry filmu Rodinný přítel s podporou ČPP se uskuteční ve dnech 22. 4. – 27. 4. 2017 v šesti krajských městech, kde zároveň firma působí. Zúčastní se jí delegace tvůrců a hlavních protagonistů filmu a také zástupci regionálního vedení pojišťovny. Pražská předpremiéra proběhne v kině Světozor ve středu 26. 4. 2017 v 17 hodin a zúčastní se jí kromě filmařů také předseda představenstva ČPP pan Jaroslav Besperát a další členové nejvyššího vedení společnosti.

Filmová trilogie Zahradnictví se skládá ze tří samostatných filmů odehrávajících se na pozadí nejdramatičtějších období minulého století. „Její první díl s názvem Rodinný přítel je melodrama zachycující atmosféru 40. let za německé okupace,“ říká producent Viktor Tauš. „Jde o rodinný portrét viděný pohledem žen, které osud svedl dohromady. Film je příběhem lásky, která nesměla být naplněna, vypráví o věrnosti, touze, vině a lásce, o odchodech a návratech a také o rodinných vztazích,“ dodává Viktor Tauš.