Tři zlaté a jedno stříbro pro ČPP v anketě Pojišťovna roku

Datum vložení: 23.5.2018

Praha, 23. května 2018 – Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (dále jen „ČPP“) ovládla 18. ročník ankety Pojišťovna roku, když ve čtyřech hlavních kategoriích získala hned tři první a jedno druhé místo. Výsledky hlasování včera zveřejnila Asociace českých pojišťovacích makléřů.

Říká se, že je těžké uspět a ještě těžší úspěch zopakovat. Mám proto obrovskou radost, že jsme dokázali v tak velké konkurenci zvítězit a odnášíme si hned tři zlaté a jedno stříbro. Je to zásluha především našich zaměstnanců, obchodních partnerů a makléřů, kteří tvoří skvělý tým a zajišťují spolu pro klienty ten nejlepší servis. Patří jim za to velké poděkování,“ uvedl k triumfu ČPP v anketě její šéf Jaroslav Besperát.

ČPP počtvrté za sebou obhájila vítězství v kategorii Autopojištění. První místo obsadila  i v nejprestižnější kategorii Pojištění průmyslu a podnikatelů a také v kategorii Pojištění občanů. K tomu přidala ještě stříbrné umístění v kategorii Životní pojištění. „Abyste byli úspěšnější než konkurence, musíte mít důvěru klientů a makléřů, nabízet perfektní služby, umět se rychle rozhodnout a efektivně přizpůsobit tomu, co klienti potřebují. A držet slovo. Co slíbíme, to dodržíme,“ prozradil recept na úspěch Besperát.

V roce 2017 ČPP předepsala pojistné v objemu 8,7 mld. Kč a s meziročním nárůstem o 7,4 % patřila mezi nejrychleji rostoucí pojišťovny na domácím trhu. Mimořádnými výsledky ČPP obhájila pozici čtvrté největší neživotní pojišťovny. Svou silnou stránku potvrdila v povinném ručení, kde je s počtem přes 1,2 mil. vozidel stále jasnou trojkou na trhu. A skvělých výsledků dosáhla i v životním pojištění. V důležitém segmentu běžně placeného pojistného ČPP loni dokázala růst o 15,9 % a jako v předešlých letech byla nejlepší z top desítky na trhu.

Nejstarší hodnotitelská anketa českých makléřů Pojišťovna roku posuzuje výkonost, kvalitu a rozsah služeb a produktů významných pojišťoven na domácím trhu. Organizátory této odborné soutěže jsou Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM) a Česká asociace pojišťoven (ČAP) společně se specializovaným serverem oPojištění.cz. Záštitu 18. ročníku ankety Pojišťovna roku udělil guvernér České národní banky Jiří Rusnok.