Vienna Insurance Group byl potvrzen rating „A+“ se stabilním výhledem

Datum vložení: 4.9.2018

Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor’s (S&P) 30. srpna 2018 Vienna Insurance Group (VIG) opět potvrdila rating „A+“ se stabilním výhledem.

Profil obchodního rizika: Silný
Standard & Poor’s hodnotí profil obchodního rizika VIG jako „silný“. Zdůvodňuje to prvenstvím na trzích Rakouska, střední a východní Evropy a širokým portfoliem produktů v oblasti neživotního, životního a zdravotního pojištění. Mezi další určující faktory pro toto vynikající hodnocení ze strany S&P patří strategie vícero značek a dobře zavedená multikanálová odbytová strategie spolu s diverzifikací podle geografických a produktově specifických kritérií. Jako konkurenční výhoda je vnímána spolupráce s Erste Group, prodloužená až do roku 2033, a s tím spojená podpora bankoprodeje.

Profil finančního rizika: Velmi silný
Kapitálová vybavenost VIG splňuje kritéria pro rating „AAA“. Míra solventnosti Vienna Insurance Group byla v souvislosti s danou úrokovou citlivostí vyzdvižena jako solidní. Navíc byla pozitivně zmíněna dobrá rentabilita a zlepšená efektivita nákladů. Za silnou stránku je považována „mimořádně“ vysoká likvidita VIG. S&P osvědčila managementu Vienna Insurance Group konzistentní a úspěšnou realizaci plánovaných opatření, určených k dosažení koncernových i specifických odvětvových cílů.

Celé znění tiskové zprávy naleznete zde.