Vienna Insurance Group k 1. pololetí 2018 přesně podle plánu

Datum vložení: 28.8.2018

Výrazné zlepšení všech finančních ukazatelů

• Pojistné stouplo o +3,6 procenta na zhruba 5,2 mld. EUR

• Výsledek (před zdaněním) v přibližné výši 233 mil. EUR vzrostl navzdory odpisům v Rumunsku o +5,5 procenta

• Ukazatel combined ratio se opět zlepšil o -0,6 procentních bodů na 96,3 procenta

Vienna Insurance Group (VIG) představila v rámci výsledků za 1. půlrok 2018 nadále se zlepšující ukazatele. „Stabilní, spolehlivé a připravené na budoucnost, takto stručně se dá shrnout naše směřování. Už více než dva a půl roku velmi stabilně stoupáme vzhůru. Soustavně se zlepšující ukazatele jsou důkazem naší spolehlivosti, a cíle, které jsme si naplánovali na 2019, splníme již letos. Pomocí strategického programu ‚Agenda 2020‘ důsledně posilujeme naši připravenost na budoucnost. V rámci ‚Agendy 2020‘ se kromě aktuální priority, kterou je rozvoj bankoprodeje, aktivně věnujeme i rozšířenému zpracování dat s nasazením umělé inteligence. Na to slouží právě zahájený nový projekt v Polsku", bilancovala situaci k 1. pololetí 2018 Prof. Elisabeth Stadler, generální ředitelka Vienna Insurance Group.

Celé znění tiskové zprávy naleznete zde.